Σωτήρης Ροϊνός

Ο Σωτήρης Ροϊνός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Απόφοιτος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Ασχολείται με το συνδικαλιστικό κίνημα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων τα τελευταία 28 χρόνια. Την τρέχουσα περίοδο είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας (2014), γενικός γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί Πελοποννήσου (2017-), μέλος της Συνέλευσης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) (2011-). Το Δεκέμβριο του 2017 εκλέχτηκε μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λακωνίας και είναι Υπεύθυνος του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων.
 
Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος, και από το Μάρτιο του 2018 γενικός γραμματέας του Σωματείου «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης», Οργάνωσης  Φορέων και Πολιτών που με τη στοχευμένη διεκδικητική δράση του συνέβαλε καθοριστικά στην αφύπνιση της Πολιτείας για την έναρξη ουσιαστικών διαδικασιών, ώστε η Σπάρτη να αποκτήσει κάποτε ένα Μουσείο αντάξιο του Ονόματος, της Ιστορίας της και του Πολιτισμού που εκπέμπει. Επίσης, είναι ενεργό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Σπάρτης. 
 
Τακτικά αρθρογραφεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ενημερωτικά μέσα για θέματα που άπτονται της δημόσιας ζωής της Σπάρτης και της Λακωνίας και ειδικότερα για θέματα ποιότητας ζωής.

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ