ΕΥΡΩΤΑΣ- ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπάρτη, 3/5/2023
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 

Ε Υ Ρ Ω Τ Α Σ
 
Το Ινστιτούτο Σπάρτης στην προσπάθειά του να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να συμβάλει στην απόδοσή τους σε χρήση τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες, ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για την σύνδεση της πόλης της Σπάρτης και των περιχώρων με το μεγάλο σε ιστορική μνήμη ποταμό μας, τον Ευρώτα.
 
Η πρώτη πρωτοβουλία είναι η υποβολή πρότασης για την πραγματοποίηση ενός πρωτότυπου μουσικού και χορευτικού έργου με τίτλο ΕΥΡΩΤΑΣ στο πρόγραμμα ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ το οποίο χειρίζεται εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού η Εθνική Λυρική Σκηνή .
 
Η πρόταση του Ινστιτούτου Σπάρτης εγκρίθηκε και θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 20 και στις 21 Ιουλίου 2023, ενώ θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το πώς η πόλη και η ευρύτερη περιοχή μπορεί να προστατέψει το ποτάμι της αναπτύσσοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που θα το καταστήσουν φιλικό προς τους κατοίκους και προς τους επισκέπτες της περιοχής.
 
Για την πραγματοποίηση του μουσικοχορευτικού προγράμματος ΕΥΡΩΤΑΣ θα εργαστούν 7 μουσικοί , χορογράφοι και χορευτές και το έργο θα είναι πρωτότυπο και αφιερωμένο στον Ευρώτα.
 
Ο Ευρώτας είναι ένας ακόμα τεράστιος θησαυρός του Δήμου Σπάρτης που περιμένει μαραζωμένος , βιασμένος και αναξιοποίητος να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας και ανάδειξής του.
 
Το Ινστιτούτο Σπάρτης , μέσα από τις παραπάνω πρωτοβουλίες του, θα συμβάλει σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης και αυτού του θησαυρού μας με όλες του τις δυνάμεις
και προς τούτο ελπίζουμε στην συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών και των θεσμικών φορέων , αλλά κυρίως προσδοκάμε την μαζική συμμετοχή των πολιτών που θα κληθούν να υπερασπισθούν την μεγάλη αξία του ΕΥΡΩΤΑ.
 
 
Από το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης


K. Παλαιολόγου 67, 231 00 Σπάρτη – Τηλ: 273 10 89 800, Κιν: 6944602206

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ