ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΝΤΟΚYΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ (222π.Χ.)

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ                  

Το Ινστιτούτο Σπάρτης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελλασίας στα πλαίσια του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου για την Σπάρτη με τίτλο « Η Μάχη της Σελλασίας (222π.Χ.), ορόσημο της τελευταίας αναλαμπής της Σπάρτης», προχώρησαν στην παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα την Μάχη της Σελλασίας το 222π.Χ. .
Στο πολύ σημαντικό και επιτυχημένο αυτό ντοκιμαντέρ γίνεται αναλυτική παρουσίαση του χώρου της Μάχης, της διάταξης των στρατευμάτων και αναλύονται τα αίτια της ήττας της Σπάρτης.
Αφηγητής του ντοκιμαντέρ είναι ο κ Μιλτιάδης Μιχαλόπουλος , ιστορικός- ερευνητής , συγγραφέας του βιβλίου «Εις το όνομα του Λυκούργου», βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών, το οποίο αποτέλεσε και την βάση του σεναρίου του ντοκυμαντέρ, ενώ η παραγωγή έγινε από το στούντιο TAK, films and frames στην Σπάρτη.
Η  χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ έγινε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 και συγκεκριμένα από την πρωτοβουλία LEADER.
Την επιμέλεια του ντοκιμαντέρ είχε το Ινστιτούτο Σπάρτης.
Το ντοκυμαντέρ μπορείτε να παρακολουθήσετε στα ελληνικά και με υπότιτλους στα αγγλικά. Την μετάφραση έκανε η κ Μάριον Καβαλιέρου
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ντοκυμαντέρ μπορούν να συνδεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=HM-bk55870Y

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ