Το Ινστιτούτο Σπάρτης τιμά την απλή εργαζόμενη γυναίκα

Το Ινστιτούτο Σπάρτης με μια πρωτότυπη εκδήλωση, που διοργάνωσε την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), τιμώντας την απλή εργαζόμενη γυναίκα στο πρόσωπο της κας Παναγιώτας Μανιάτη.
 
Στην αρχή της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του ΙΝ.ΣΠΑ. κ. Αναστασία Κανελλοπούλου, αναφέρθηκε στην ιστορία της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου να τιμήσει μια γυναίκα, που αγωνίστηκε σκληρά από μικρό παιδί, για να βρει τελικά την προσωπική κι επαγγελματική καταξίωσή της στην κοινωνία της Σπάρτης!
 
Η νέα δικηγόρος κ. Βερόνικα Λέκκα έλαβε στη συνέχεια το λόγο για να αναφερθεί στη θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο και στα στερεότυπα με τα οποία η κοινωνία της κατανάλωσης την έχει παγιδεύσει. Επισήμανε, ακόμα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και μάλιστα οι νέες στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και στην ανάγκη να βρεθούν λύσεις ισότιμες με αυτές των ανδρών.
 
Ακολούθησε μια γλαφυρή διηγηματική αναφορά στη ζωή της κας Παναγιώτας Μανιάτη από τον Συνταξιούχο Δάσκαλο κ. Ευάγγελο Μητράκο, η οποία συνοδεύτηκε από την προβολή σχετικών φωτογραφιών. Η ομιλία αυτή στηρίχτηκε, κατά βάση, στο κείμενο που είχε δημοσιευτεί από τον ομιλητή , πριν από δώδεκα χρόνια, στο ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΤΥΠΟ, μετά από μία εκτενή συνέντευξη, που είχε την καλοσύνη να του παραχωρήσει η κα Παναγιώτα.
 
Έπειτα από το πέρας της ομιλίας η Πρόεδρος του ΙΝ.ΣΠΑ. κα Κανελλοπούλου βράβευσε με τιμητική πλακέτα, εκ μέρους του Δ.Σ., την κα Παναγιώτα Μανιάτη, η οποία καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη αίθουσα! Στο πλευρό της στάθηκε εμφανώς συγκινημένος, όπως πάντα, ο αγαπημένος της σύζυγος κ. Δημήτρης Μανιάτης! Στο ζεύγος Μανιάτη, ως ένδειξη αγάπης κι ευγνωμοσύνης, απέδωσαν δύο ανθοδέσμες τα παιδιά και τα εγγόνια τους!
Η κ. Παναγιώτα ευχαρίστησε το ΙΝ. ΣΠΑ. την κ. Κανελλοπούλου, τον κ. Μητράκο και όλους τους παριστάμενους για τη μεγάλη τιμή που της έκαναν και τους ευχήθηκε «κάθε καλό στη ζωή τους»!
 
Η εκδήλωση του ΙΝ.ΣΠΑ. έκλεισε με μια σύντομη αναφορά του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Γεωργανέ, ο οποίος επισήμανε τη μακρόχρονη παρουσία της κας Παναγιώτας στην εμπορική ζωή της πόλης, τα θετικά στοιχεία στα οποία στερέωσε την επιτυχία της και τέλος έκανε μια αντιδιαστολή ανάμεσα στις τεράστιες δυσκολίες, που αντιμετώπισε μια βιοπαλαίστρια αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας όπως η κα Παναγιώτα, με τις σημερινές δυσκολίες του εμπορικού κόσμου, εκφράζοντας την ευχή πως με την εργατικότητα όλα μπορούν να ξεπεραστούν!

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ