Δελτίο Τύπου: Συνάντηση προέδρου Ινστιτούτου Σπάρτης με τους ιδρυτές του Museo Spartano Taranto

Συνάντηση για τη διερεύνηση πεδίων συνεργασίας και κοινών δράσεων πραγματοποίησαν η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, κα Αναστασία Κανελλοπούλου, και οι ιδρυτές του Museo Spartano Taranto, Δρ. Marcelo Bellaccico, Ivana Marraffa & Roberto Bellaccico στο Ξενοδοχείο «Μενελάιον» την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, δεδομένης της ειλικρινούς εκτίμησης και αγάπης των φιλοξενούμενων Ιταλών για την πόλη μας, και ετέθησαν επί τάπητος όλα τα άμεσα σχέδια κοινού ενδιαφέροντος. 
 
Συγκεκριμένα, επετεύχθη συμφωνία για την κατάθεση πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Horizon 2020 με σκοπό τη δημιουργία μουσειοσκευών που θα απευθύνονται σε παιδιά για την διαπαιδαγώγησή τους  στον τομέα του Ελληνορωμαϊκού Πολιτισμού. Ειδικότερα, οι εν λόγω μουσειοσκευές στοχεύουν στην ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, πυλώνα της οποίας αποτελεί η πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας και της Ιταλίας.
 
Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ινστιτούτου Σπάρτης με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Κανελλοπούλου στον Τάραντα της Ιταλίας. Το εν λόγω ταξίδι αποσκοπεί στη σύσφιξη των σχέσεων με τη φιλελληνική κοινότητα της Κάτω Ιταλίαςκαι την αποτύπωση του αξιόλογου έργου που έχει τελεσθεί στη μοναδική αυτή αποικία των αρχαίων προγόνων μας. 
 
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εγκαρδίως τον κ. Μάριο Τζωρτζάκηγια την πολύτιμη συνεισφορά του ως οικοδεσπότη και τον ειδικό του ρόλο ως μεταφραστή στην πραγματοποιθείσα συνάντηση.

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ