Δ.Τ.: Έγκριση προγραμμάτων ανταλλαγής νέων από την Γαλλική και η Ισπανική Εθνική Επιτροπή του «Erasmus Plus»

Το Ινστιτούτο Σπάρτης είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στη νεολαία της Σπάρτης ότι η Γαλλική και η Ισπανική Εθνική Επιτροπή του «Erasmus Plus» ενέκριναν δύο προγράμματα ανταλλαγής νέων, τα οποία καταθέσαμε από κοινού με ευρωπαϊκούς οργανισμούς που διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων και πλέον συμμετέχουμε ως ισότιμος εταίρος. 
 
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «E-project: Don`t eat your planet, eat your doggy bag» θα λάβει χώρα στην Τουλούζη της Γαλλίας, ενώ το πρόγραμμα «Greenderaction: Green Equality Generation in Action» θα πραγματοποιηθεί στη Μάλαγα της Ισπανίας. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού «COVID-19», οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής τους αναμένεται να καθοριστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων.
 
Οι οργανισμοί-εταίροι θα δραστηριοποιηθούν στην υλοποίηση των καινοτόμων αυτών σχεδίων, στην κινητοποίηση των νέων από τις αντίστοιχες χώρες και στην ανάπτυξη πρωτοβουλίας με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου ενεργών πολιτών στην Ευρώπη. Ο χαρακτήρας των κοινών μας δράσεων θα είναι καθαρά επιμορφωτικός, πολιτιστικός και μη-κερδοσκοπικός και θα περιλαμβάνει την ανάληψη πρωτοβουλιών με κεντρικούς άξονες τον πολιτισμό, την κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη και την οικολογία, καθώς και τη συνεισφορά αυτών στην προσωπική εξέλιξη και βελτίωση του ατόμου ως πολίτη του κόσμου. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα βασίζονται στην εμπειρική μάθηση, τη μάθηση μέσα από την πράξη και στη μεθοδολογία της μη τυπικής εκπαίδευσης.
 
Συγκεκριμένα, ογδόντα και πλέον νέοι και νέες από όλες τις γωνιές της Ευρώπης θα επισκεφτούν την Τουλούζη και τη Μάλαγα και θα γνωρίσουν τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά τους. Επιπρόσθετα, δέκα νέοι και νέες της Σπάρτης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα και να αλληλοεπιδράσουν με τους συνομήλικούς τους επισκέπτες, καλλιεργώντας τις γλωσσικές τους ικανότητες και αναπτύσσοντας έναν ευρύτερο κύκλο διαπροσωπικών σχέσεων.
 
ΟΛΑ τα κόστη μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων νέων θα καλυφθούν από το «Erasmus Plus». Το μόνο που θα πρέπει να συνεισφέρουν οι συμμετέχοντες νέοι και νέες είναι… η καλή τους διάθεση!
 
Όταν θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες των συναντήσεων, το Ινστιτούτο Σπάρτης θα  τις ανακοινώσει και θα προσκαλέσει τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή.

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ