VALUEFAIR 2020

Το Ινστιτούτο Σπάρτης υποστηρίζει ένθερμα τη διοργάνωση του Συνεδρίου VALUEFAIR 2020 που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στην Αθήνα στις 1-5 Απριλίου, και με χαρά προωθεί το ενημερωτικό υλικό της εκδήλωσης.
 
Προσκαλούμε τους νέους και τις νέες της πόλης μας να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Ιανουαρίου και να εκπροσωπήσουν τη Σπάρτη σε ένα συνέδριο με πανευρωπαϊκό αντίκτυπο.
 
ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ μετακίνησης, διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Erasmus+/Youth!
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2731089800 και 6987700902, μέσω email στο institoutospartis@gmail.com ή στο λογαριασμό μας στο Facebook.
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΥΜΠΟΣΙΟ-ΦΟΡΟΥΜ
1-5 Απριλίου 2020 | Αθήνα, Ελλάδα
Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Έως 31 Ιανουαρίου 2020
ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/value-fair-2020.8428/
 
Το VALUEFAIR 2020 υποστηρίζει τους φορείς στον τομέα της νεολαίας να μοιραστούν, να κατανοήσουν και να προσδιορίσουν τις αξίες στις οποίες βασίζουμε την εργασία των νέων μας και πώς μπορεί να συμβάλει στην αρμονικότερη συμβίωση. Στις κοινωνίες μας, αντιμετωπίζουμε τη δυσπιστία μεταξύ των πολιτών, με αποτέλεσμα τη διάκριση και την απόρριψη των "άλλων". Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την συνύπαρξή μας στον ίδιο κοινωνικό ιστό.
 
Το VALUEFAIR 2020 στοχεύει στην υποστήριξη των φορέων του τομέα της νεολαίας στην ανταλλαγή, κατανόηση και διερεύνηση των αξιών μέσω της άτυπης εκπαίδευσης. Επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται, προωθούνται και μεταδίδονται οι ακόλουθες αξίες: συμμετοχή, βιωσιμότητα, ενσυναίσθηση, ένταξη και ισότητα.  Το VALUEFAIR 2020 δεν θα επικεντρωθεί σε «εργαλεία» και «μεθόδους», αλλά στο «γιατί» και «προς ποιον» του έργου μας.
 
ΣΤΟΧΟΙ
Να εξερευνήσουμε και να ανταλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε αυτές τις αξίες.
Να αμφισβητήσουμε τη θέση αυτών των αξιών στην καθημερινή ζωή.
Να προβληματιστούμε σχετικά με το γιατί και πώς οι εργαζόμενοι στον τομέα της νεολαίας υποστηρίζουν αυτές τις αξίες.
Να κατανοήσουμε και να προωθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η άτυπη εκπαίδευση μπορεί να στηρίξει αυτές τις αξίες.
Να τονίσουμε τις τρέχουσες προκλήσεις που σχετίζονται με αυτές τις 5 αξίες.
Να εξερευνήσουμε τον τρόπο μεγιστοποίησης των επιπτώσεων αυτών των αξιών σε ατομικό/οργανωτικό/κοινοτικό επίπεδο
Να τονωθεί η συγκεκριμένη δικτύωση με σκοπό τη δημιουργία ποιοτικών μελλοντικών διεθνών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +/Νεολαία Σε Δράση
 
ΑΡΧΕΣ & ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, όπου οι αντιθέσεις συναντώνται ξεκάθαρα: «(πολύ) πλούσιοι και (πολύ) φτωχοί», «παρελθόν και μέλλον», «ιστορία και όνειρα», «τουρισμός και μετανάστευση».
Τοπικές επιπτώσεις και συμμετοχή: διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του VALUEFAIR 2020 είναι ανοικτές και αφορούν την τοπική κοινότητα για την ενίσχυση της αμοιβαίας μάθησης και τη διεύρυνση του αντίκτυπού της. Αρκετοί τοπικοί φορείς θα συμμετέχουν στη διοργάνωση του VALUEFAIR 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Αφίσα Συνεδρίου.pdf

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ