Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Συλλογικών Φορέων Δήμου Σπάρτης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Συνάντησης των Συλλογικών Φορέων του Δήμου Σπάρτης την Τέταρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι εξήντα τριών (63) συλλογικών φορέων του δήμου μας. Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κ. Αναστασία Κανελλοπούλου ανέλυσε ένα νέο τρόπο συνεργασίας και πιο αποδοτικής οργάνωσης των συλλογικών φορέων και παρουσίασε τις απόψεις του Ινστιτούτου Σπάρτης για την προσαρμογή των συλλογικών φορέων και της δράσης τους στα νέα δεδομένα που σηματοδοτεί η εποχή των νέων τεχνολογιών και της παγκοσμιοποίησης, ενώ δύο εκ των μελών του Ινστιτούτου Σπάρτης παρουσίασαν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και δυνατότητες που δίδονται στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία των πολιτών μέσω πληθώρας ελληνικών και ευρωπαϊκών οργανισμών και προγραμμάτων.
 
Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκφράστηκαν οι ανησυχίες των συλλογικών φορέων για τα εμπόδια και τις δυσκολίες που καλούνται να υπερβούν σε καθημερινή βάση, ενώ πραγματοποιήθηκε συλλογική ανασκόπηση για τα πολιτιστικά πεπραγμένα στο δήμο μας και αξιολόγηση  της ωφελιμότητας και της βιωσιμότητάς αυτών. Συζητήθηκε διεξοδικά η δυνατότητα διαμόρφωσης πρότασης πολιτιστικής πολιτικής στο Δήμο Σπάρτης με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη των δημιουργικών δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού όλων των συλλογικών φορέων του τόπου μας. Οι φορείς τοποθετήθηκαν θετικά επί της αρχής σχετικά με τη δυνατότητα ανάπτυξης συμπληρωματικών δραστηριοτήτων και του σχεδιασμού κοινών δράσεων με στόχο την ανταλλαγή και την ανάπτυξη συνεργειών και τη δημιουργία πολιτιστικών προϊόντων με τοπικό χαρακτήρα και  εξωστρεφή δυναμική.
 
Τέλος, συνομολογήθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης των συναντήσεων των συλλογικών φορέων, όπως η πραγματοποιηθείσα, σε ένα κοινά ορισμένο πλαίσιο και όραμα. Το Ινστιτούτο Σπάρτης δεσμεύθηκε για την ανάληψη της πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση της επόμενης συνάντησης σε εύλογο χρονικό διάστημα.
 
Όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συνδιοργάνωσης μίας κοινής εκδήλωσης για τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών, θέμα για το οποίο θα γίνει ειδική συνάντηση των ενδιαφερομένων τις επόμενες μέρες.
 
Επίσης πολλοί ήταν οι φορείς που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν σε συνέργειες με τους άλλους συλλογικούς φορείς του Δήμου μας,  να συμμετέχουν σε σύσκεψη για την δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης  Πολιτιστικής Ανάπτυξης στον Δήμο Σπάρτης και να συμβάλουν με τα μέλη τους στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την δημιουργία των δύο αγαλμάτων – ορόσημων της Σπάρτης, δηλαδή του αγάλματος της Σπαρτιάτισσας μάνας (Ή ταν ή επί τας) και του Σπαρτιάτη πολεμιστή (Μολών Λαβέ).

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ